Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskar gnocchi

Gresskar gnocchi

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g potet
  • 250 g gresskarpuré
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss revet parmesan
  • 75 g hvetemel , gjerne tipo 00 eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 klype revet muskatnøtt
  • 2 ss smør til steking
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 dl sopp , gjerne kantarell eller traktkantarell
  • 6 blader frisk salvie
  • 4 stilker frisk rosmarin til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 380 kcal
Fett 18 g
Protein 12 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når gresskaret er i sesong er det perfekt å lage søte, små gresskargnocchi! Her spiser du først og fremst med øynene, men det er jammen ikke feil at de myke pasta putene av potet har en deilig smak av gresskar, og serveres sammen med spinat, sopp og nøttebrunt salviesmør. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g potet
  • 250 g gresskarpuré
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss revet parmesan
  • 75 g hvetemel , gjerne tipo 00 eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 klype revet muskatnøtt
  • 2 ss smør til steking
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 dl sopp , gjerne kantarell eller traktkantarell
  • 6 blader frisk salvie
  • 4 stilker frisk rosmarin til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 380 kcal
Fett 18 g
Protein 12 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Er potetene for varme kan det bli veldig varmt å ta i deigen. Er de for kalde kan deigen bli vanskeligere å jobbe med, så kjenn etter en mellomting her. Har potetene blitt for kalde før du rakk å begynne, kan de varmes litt i en micro.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du sløyfe eggeplommen i gnocchi.

Gresskar gnocchi

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 13:22:57