Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarhummus

Gresskarhummus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g gresskar
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 3 ss tahini
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 160 kcal
Fett 8 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gresskar gir flott farge og setter en nydelig søtlig smak på denne hummusen. Server den til grillet kjøtt eller som dip til ferskt brød og grønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g gresskar
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 3 ss tahini
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 160 kcal
Fett 8 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar og skjær det i grove terninger. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek gresskarbitene i ovn på 180 °C til de er møre, ca.15 minutter. 
  2. Kjør bakt gresskar, godt avrente kikerter, tahin, olje, sitronsaft og krydder raskt sammen i en foodprosessor. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft og litt salt og pepper.
  3. Ha hummusen i en vid skål. Bruk en skje for å gjøre den litt flat på toppen, og drypp gjerne litt olje over, eventuelt også litt paprikapulver som pynt. 

Hummusen kan serveres som tilbehør til grillet kjøtt og fisk, og kan også serveres som dip til ferskt brød og kokte og rå grønnsaker. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:23:59