Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarsuppe med kylling

Gresskarsuppe med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet i terninger
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 283 kcal
Fett 12 g
Protein 23 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En gyllengul, varmende og smakfull gresskarsuppe med rause biter av kylling er super mat å servere når vinden hviner rundt hushjørnene!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet i terninger
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 283 kcal
Fett 12 g
Protein 23 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
  2. Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.

Server gjerne med grove minibaguetter til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 24.12.2024 04:32:44