Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillede blåskjell med tangsmør

Grillede blåskjell med tangsmør

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 4 ss tangsmør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåskjell er fantastisk sommermat, enten du plukker dem selv, eller plukker dem opp i fiskedisken. Ha dem i en gammel, velbrukt gryte, eller gjør som oss og pakk dem i to lag aluminiumsfolie og sett dem på grillen. Det tar ikke mange minuttene før du kan servere et enkelt, men raffinert herremåltid! Husk godt, ferskt brød!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 4 ss tangsmør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Hvis du sanker dine egne blåskjell, så husk å sjekke http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/ for ditt område om blåskjellene er trygge å spise!

trinn du kan merke av

Server skjellene varme og nykokte med godt, ferskt brød til å dyppe i den gode kraften.

Denne oppskriften kan også lages på bål. Plasser en støpejernspanne på en grillrist, eller balanser den på steiner, slik at den ligger over glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne.

Hvis ikke du har mulighet for å lage ditt eget tangsmør kan du også servere blåskjellene med et godt urtesmør.

Det er ikke nødvendig å tilsette mer væske, men en liten skvett øl eller hvitvin er med på å løfte skjellene til nye høyder.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

  • Hegert Brüne

    Dette var deilig! De sprø skjellene gjør at retten får en nydelig "krønsj"! Laget tangsmør etter egen oppskrift. Desverre rustet tanga, så anbefaler å bruke en billig en, f.eks fra Biltema!

    • Cecilie Maske

      Hei, Hegert! Trodde billigtenger ville ruste enda mer? Fint at du fant noe å tygge på her. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 10.04.2025 14:08:02 handleliste stengt