Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillede blåskjell med tangsmør

Grillede blåskjell med tangsmør

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 4 ss tangsmør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 382 kcal
Fett 19 g
Protein 52 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåskjell er fantastisk sommermat, enten du plukker dem selv, eller plukker dem opp i fiskedisken. Ha dem i en gammel, velbrukt gryte, eller gjør som oss og pakk dem i to lag aluminiumsfolie og sett dem på grillen. Det tar ikke mange minuttene før du kan servere et enkelt, men raffinert herremåltid! Husk godt, ferskt brød!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 4 ss tangsmør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 382 kcal
Fett 19 g
Protein 52 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

Hvis du sanker dine egne blåskjell, så husk å sjekke http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/ for ditt område om blåskjellene er trygge å spise!

  1. Stell skjellene og fjern byssustråden og knuste skjell eller skjell som ikke vil lukke seg.
  2. Legg skjellene i en romslig gryte, eller pakk dem i to lag aluminiusfolie. Pass på at de har nok rom til å åpne seg. Fordel tangsmør eller urtesmør over blåskjellene, og legg gjerne i litt frisk  
  3. Sett pakken eller gryten med lokk på grillen og følg med. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg godt og har blitt faste.

Server skjellene varme og nykokte med godt, ferskt brød til å dyppe i den gode kraften.

Denne oppskriften kan også lages på bål. Plasser en støpejernspanne på en grillrist, eller balanser den på steiner, slik at den ligger over glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne.

Hvis ikke du har mulighet for å lage ditt eget tangsmør kan du også servere blåskjellene med et godt urtesmør.

Det er ikke nødvendig å tilsette mer væske, men en liten skvett øl eller hvitvin er med på å løfte skjellene til nye høyder.
 
 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 12:01:52