Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet focaccia

Grillet focaccia

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 brød.

  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3785 kcal
Fett 61 g
Protein 136 g
Karbohydrater 608 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brød på grillen er overraskende enkelt og fantastisk imponerende. Server grillet focaccia med litt olje og krydder eller godt smør, bruk den som sandwich eller pizzabunn. Mulighetene er mange!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 brød.

  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3785 kcal
Fett 61 g
Protein 136 g
Karbohydrater 608 g

Slik gjør du

  1. Bland ut gjær i lunkent vann. Tilsett honning. Ha i hvetemel og salt. Elt deigen sammen, den skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  2. Del deigen i passe storeemner. Klapp ut hvert emne til en liten leiv. Legg leivene på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Pensle grillristen med olje og ha gjerne litt olje i hendene når du klapper ut deigen, da blir den enklere å jobbe med.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

Podcast-episode: Tapas du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 12:12:40