Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet focaccia med laks og mango

Grillet focaccia med laks og mango

Ingredienser

porsjoner

Focacciadeig:

  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Rub:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fyll:

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. mango
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Griller du focaccia kan du fylle det nygrillede brødet med masse snadder! Her har vi fylt det med grillet laksefilet, mango i skiver og herlig grønn salat. Vil du ha en litt raskere variant - fyll grillet focaccia med varmrøkt laks. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Focacciadeig:

  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Rub:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fyll:

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. mango
  • 1 pose babyspinat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Njaal Gjerde

    Er dette virkelig focaccia? Ligner ikke og ser heller ingen olivenolje i oppskriften?

    • André Wrengbro

      Hei Njaal, dette er en litt annen type focaccia siden den skal grilles. Men du må gjerne ha noen spiseskjeer med olivenolje i deigen før den eltes. Mvh. André, MarPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 18.03.2025 21:09:51 handleliste stengt