1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og olje, og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Hell litt olje over deigen, dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.
2. Bland sammen rub til fisken. Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir. Pensle med litt olje og dryss krydderblandingen over fisken (på kjøttsiden) slik at det dekker godt. Bruk eventuelt fingrene og klapp lett på fisken slik at krydderet fester seg.
3. Legg fisken på et ark aluminiumsfolie på grillen, alternativt bruk en aluminiumsform eller en grillplanke som du på forhånd har lagt i vann. La fisken grille på indirekte varme med lokk i 20 -25 minutter. Har du mindre fiskestykker holder det med 5-6 minutter.
4. Del deigen i 8 emner. Klapp ut hvert emne til en leiv. Legg dem på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.
3. Skjær mango i tynne skiver.
Anrett grillede focacciabrød med krydret laks, mango i skiver og friske grønne salatblader. Pynt gjerne med litt timian før servering.