Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet hjertesalat med dill

Grillet hjertesalat med fetaostdressing

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gresk yoghurt
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 208 kcal
Fett 16 g
Protein 10 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjertesalat kan brukes til mye mer enn i salatbollen. Prøv å grille salaten raskt på direkte varme et par minutter og opplev hvordan både smak og konsistens utvikler seg! Topp med en fetaostdressing og ristede pinjekjerner og server til grillmaten.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gresk yoghurt
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 208 kcal
Fett 16 g
Protein 10 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Ha fetaost, yoghurt, sitronsaft, olivenolje og hvitløk i en hurtigmikser og kjør det til en glatt krem. Tilsett lit vann til du har en passe flytende konsistens. Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket dill.
  2. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. Legg dem over på et fat, hell over dressingen og dryss pinjekjerner på toppen. Server med en gang.

Dressingen kan lages i god tid og oppbevares i kjøleskapet i minst en uke. Tilsett litt vann om dressingen tykner. 

Grillet hjertesalat med dill

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 17:33:49