Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet hvit asparges og kokt egg

Grillet hvit asparges med kokt egg

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges
  • 4 stk. egg
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvit asparges gror under jorda, og mangler derfor farge. Den er rikere og søtere på smak enn den grønne, og har et tykt skall som må skrelles før bruk. Passer egentlig perfekt som en egen rett for seg selv, men også ypperlig som tilbehør til grillmat på sommeren. Kokt egg er den perfekte ledsageren. 

Hvit asparges er klassisk sommermat, og er aller best fra april til juli. Perfekt som en selvstendig rett, og nydelig både som forrett eller én av flere retter på en sommerlig buffet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges
  • 4 stk. egg
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvit og grønn asparges kommer fra samme plante, men den hvite aspargesen blir dekket av jord mens den utvikler seg, og påvikes ikke av sollys og luft. Dermed forblir den hvit til den høstes. Den er rikere og søtere på smak enn den grønne, og har et tykt skall som må skrelles før bruk. Hvit asparges passer perfekt som en selvstendig  rett, men egner seg også ypperlig som tilbehør til sommerens grillmåltider. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:18:11 handleliste stengt