1. Skjær av skallet på vannmelonen og skjær fruktkjøttet i middels store terninger. Ha skall og saft av lime i en litt stor bolle, tilsett sukker, mynte og eventuelt rom. Rør alt godt sammen. Spe med olje samtidig som du rører, smak til med salt og pepper. Vend vannmelonterningene i mojitovinaigretten, og sett gjerne bollen i kjøleskapet mens du griller kyllingfiletene.
2. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
3. Grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme og legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
4. Bruk aller helst steketermometer. Kyllingfiletene er ferdige når kjernetemperaturen er 68 °C.
Legg gjerne en halv sitron og en halv hvitløk på grillen mens du griller kyllingfiletene. Det gir en veldig god aroma til kyllingen og ikke minst blir det godt om du gnir litt hvitløk på kyllingen og presser litt sitronsaft over før du skal spise.
Vil du ha flere tips til tilbehør? Vi har en egen temaside med tilbehør til grillmaten. Der finner du både brokkolisalat med bacon og mye annet godt som passer til grillet kyllingfilet.