Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet nykål med bacon

Grillet nykål med bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør
  • 50 g blåmuggost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5028 kcal
Fett 454 g
Protein 220 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nykål er en saftig og sprø sommergrønnsak som er full av deilig smak. Her er den grillet og drysset med sprøstekt bacon og blåmuggost. Perfekt som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

Nykål er en saftig og sprø sommergrønnsak som er full av deilig smak. Her er den grillet og drysset med sprøstekt bacon og blåmuggost. Perfekt som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør
  • 50 g blåmuggost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5028 kcal
Fett 454 g
Protein 220 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.

2. Skyll kålen i kaldt vann og skjær den deretter i fire fine båter.

Sørg for at du får med litt av kjernen/stilkfestet på hver kålbåt. Slik sikrer du at båtene holder seg fine i formen under grilling.


3. Pensle kålen med litt olje på snittflatene og krydre med salt og pepper. Legg kålbåtene på direkte varme på grillen. Snu dem når de har fått fin grillfarge. Flytt båtene over på indirekte varme (kald sone) når de har fått fin grillfarge også på den andre siden.

4. Ha på blåmuggost og bruk lokk over grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og kålen bli ferdig. Dryss over grovhakket, sprøtt bacon før servering.

Grillet nykål med bacon passer ypperlig som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

 

Brokkolisalat med bacon er et annet godt tips som tilbehør til grillmaten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat i parken

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2024 07:32:37