1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
2. Skyll kålen i kaldt vann og skjær den deretter i fire fine båter.
Sørg for at du får med litt av kjernen/stilkfestet på hver kålbåt. Slik sikrer du at båtene holder seg fine i formen under grilling.
3. Pensle kålen med litt olje på snittflatene og krydre med salt og pepper. Legg kålbåtene på direkte varme på grillen. Snu dem når de har fått fin grillfarge. Flytt båtene over på indirekte varme (kald sone) når de har fått fin grillfarge også på den andre siden.
4. Ha på blåmuggost og bruk lokk over grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og kålen bli ferdig. Dryss over grovhakket, sprøtt bacon før servering.
Grillet nykål med bacon passer ypperlig som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.
Brokkolisalat med bacon er et annet godt tips som tilbehør til grillmaten.