Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet pølse med syltede grønnsaker

Grillet pølse med syltede grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillpølse
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 1 stk. finstrimlet persillerot
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss grovhakket frisk koriander

Lime- og chilimajones:

  • 4 ss majones
  • saft og skall fra 1 stk. lime
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. baguette
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 24 g
Protein 14 g
Karbohydrater 48 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pølse i brød har fått ny look! Servert i baguette med lime- og chilimajones, toppet med syltede grønnsaker er grillet pølse både frisk og hot. Det kan likes!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillpølse
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 1 stk. finstrimlet persillerot
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss grovhakket frisk koriander

Lime- og chilimajones:

  • 4 ss majones
  • saft og skall fra 1 stk. lime
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. baguette
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 24 g
Protein 14 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

  1. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av kokeplaten, ha i gulrot og persillerot. Avkjøl.
  2. Bland chili og lime sammen med majones. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg pølse på grillen og grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca 2-3 minutter.
Skjær skråsnitt i pølser med skinn. Da unngår du at de sprekker.
  1. Del baguett i fire like deler på tvers. Skjær baguettbiter i to på langs, ikke skjær helt gjennom.

Smør lime- og chilimajones på innsiden av baguettene, legg i grillet pølse og topp med syltede grønnsaker. Dryss vårløk og koriander over

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 14:42:00