Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laks med blomkålpuré og spinat

Grillet røkelaks med blomkålpuré og spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkelaks (i et helt stykke)
  • 1 ts olivenolje
  • 1 kvist frisk dill til pynt

Blomkålpuré:

  • 0,5 stk. blomkål
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Spinat:

  • 1 pk babyspinat
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ss hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et lite stykke grillet eller stekt røykelaks servert med silkemyk blomkålpuré og råmarinert spinat er en nydelig forrett som lett imponerer gjesten din.

Et lite stykke grillet eller stekt røykelaks servert med silkemyk blomkålpuré og råmarinert spinat er en nydelig forrett som lett imponerer gjesten din.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkelaks (i et helt stykke)
  • 1 ts olivenolje
  • 1 kvist frisk dill til pynt

Blomkålpuré:

  • 0,5 stk. blomkål
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Spinat:

  • 1 pk babyspinat
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ss hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Med en skvett melk i kokevannet beholder blomkålen fargen sin, og den ferdige pureen blir ekstra fin og hvit.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2025 11:05:11 handleliste stengt