Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet scampi med peanøttdip

Grillet scampi med peanøttdip

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. scampi
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk

Til servering

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 ss hakkede peanøtter

Peanøttsaus

  • ca 150 g peanøttsmør (gjerne grovt)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller mer etter smak
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 ts hvitløk
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss honning
  • 3 ss maisolje
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 349 kcal
Fett 21 g
Protein 25 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag forretten på grillen i sommer - grillet scampi med peanøttdip kan forberedes i god tid før servering, og er raskt og enkelt å tilberede når gjestene sitter til bords. Scampiene er også supre som en av flere tapasretter. Husk å velge ASC-sertifiserte scampi!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. scampi
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. vårløk

Til servering

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 3 ss hakkede peanøtter

Peanøttsaus

  • ca 150 g peanøttsmør (gjerne grovt)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller mer etter smak
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 ts hvitløk
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss honning
  • 3 ss maisolje
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 349 kcal
Fett 21 g
Protein 25 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Tin og rens scampi, men la halefinnen sitte på. Træ to og to på små grillspyd. Dette kan gjøres i god til før tilberedning. Sett scampiene kaldt til de skal grilles. 
  2. Finkutt gulrot og vårløk i tynne strimler. Sett til side.
  3. Bland sammen peanøttsaus, sriracha, soyasaus, ingefær, hvitløk, riseddik, honning, olje og limesaft. Smak til med  mer sriracha om du vil ha sausen sterkere. Rør inn litt vann om du synes sausen er for tykk.
  4. Fordel saus og grønnsaker i glass eller små asjetter (dette kan også gjøres i god tid). Grill scampi ca 2 minutter på hver side og krydre med litt salt og pepper.
  5. Anrett scampispydene pynt med frisk koriander og dryss over litt hakkede peanøtter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 22:15:14