Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillspyd med kje

Grillspyd med kje

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt kjekjøtt
  • 12 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 stk. rød paprika
  • 2 ss løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 243 kcal
Fett 13 g
Protein 20 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Liten, men god kan man vel si om ytrefileten på et kje.  Lager du grillspyd, kan det bli en smakebit på mange, eller en artig koserett til deg og kjæresten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt kjekjøtt
  • 12 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 stk. rød paprika
  • 2 ss løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 243 kcal
Fett 13 g
Protein 20 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Legg åtte grillspyd av tre i vann i ca. ½ time.
  2. Skjær kjøtt i terninger, rens løk og kutt paprika i biter omtrent så store som kjøttbitene.
  3. Træ kjøtt, løk og paprika på spydene. Ikke trykk det for tett sammen, da blir det vanskelig å steke kjøttet ordentlig. Bland olje, hvitløk, oregano, salt og pepper og pensle spydene godt med oljen.
  4. Brun spydene godt på alle sider på grill eller i grillpanne. Etterstek på 125 °C i 15-20 minutter i stekeovn, eller på indirekte varme på grillen.

 

Du kan godt variere grillspydet med andre grønnsaker eller sopp, eller hva med biter av eple? Du kan også kombinere med andre kjøttslag. Kjekjøtt er magert, så noen biter med for eksempel lettsaltet sideflesk vil gi både smak og fett til grillspydene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 14:52:57