Hopp til hovedinnhold
matprat logo
GRILLSPYD MED SOPP

Grillspyd med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marinert sopp er knallgodt tilbehør til grillmaten, enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaker som ligger over varmen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
  2. Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
  3. Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen.
  4. Tre soppen på grillspyd og grill spydene i 3-4 minutter på hver side, til de har fått fin farge.
Varier smaken ved å bruke andre urter som for eksempel oregano eller rosmarin, eller dryss over litt chili.

Unngå brente grillspyd
0 seconds of 15 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:15
 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 22.01.2025 02:30:35 handleliste stengt