Hopp til hovedinnhold
matprat logo
GRILLSPYD PEANØTT SATAY

Grillspyd peanøtt satay

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 3 ss nøytral olje
  • saft og skall av 2 stk. lime

Til pynt:

  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 1 stk. lime i båter

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mat tilberedt og servert på spyd har kommet for å bli og er populært som aldri før. Mariner gjerne kjøttet over natten og pensle dem flere ganger med peanøttsaus underveis når du griller. Slikt blir det mye god smak av. Passer perfekt som en del av et tapasbord.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 3 ss nøytral olje
  • saft og skall av 2 stk. lime

Til pynt:

  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 00:55:44 handleliste stengt