Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove glutenfrie pannekaker

Grove glutenfrie pannekaker

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g smør
  • 4 dl semper grov mix
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 8 dl soyamelk eller mandelmelk
  • 4 stk. egg

Forslag til topping:

  • 8 skiver spekeskinke
  • 1 pk blåmuggost á 125 g
  • 1 pk babyspinat á 65 g
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 567 kcal
Fett 45 g
Protein 29 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gode og mettende, grove pannekaker uten gluten! Vi har toppet dem med digg spekeskinke, blåmuggost og sprø spinat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g smør
  • 4 dl semper grov mix
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 8 dl soyamelk eller mandelmelk
  • 4 stk. egg

Forslag til topping:

  • 8 skiver spekeskinke
  • 1 pk blåmuggost á 125 g
  • 1 pk babyspinat á 65 g
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 567 kcal
Fett 45 g
Protein 29 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en liten kasserolle.
  2. Bruk en stavmikser og kjør sammen glutenfritt mel, knuste linfrø, sesamfrø, glutenfrie havregryn, melk, egg og smeltet smør i en bolle. La røren svelle i 5 minutter. 
  3. Stek pannekaker i en middels varm panne til de er gyllenbrune på begge sider. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.

Server gjerne pannekakene med spekeskinke, biter av blåmuggost og frisk spinat. Drypp over litt god olivenolje og krydre med litt grovkvernet pepper. Du kan servere vanlige, grove pannekaker med gluten på samme måte.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 15:51:19