Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 hamburgerbrød.

  • ca. 14,5 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2 dl siktet rugmel
  • 2 ts salt
  • 7,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde hamburgerbrød smaker ekstra godt. Spiser dere ikke opp alle 20 burgerbrødene, så kan de fint fryses. Eller du kan dele deigen i to, og lage 10 burgerbrød og et grovbrød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 hamburgerbrød.

  • ca. 14,5 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2 dl siktet rugmel
  • 2 ts salt
  • 7,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Form eventuelt den ene halvparten av deigen til et brød og legg det i en smurt brødform som rommer 1 1/2 liter. Etterhev brødet i 30-40 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle brødet med sammenvispet egg og dryss over litt grov hvete eller kli til pynt. Stek ved 200 °C i 50-60 minutter.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

  • Alma Fabra Borch

    Hei! Er det mulig å doble mengden sammalt hvete i stedet for å bruke rugmel?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Alma! Ja, det kan du absolutt gjøre 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Elisabeth Øvrebø

    Hei! Kan jeg bruke tørrgjær istedenfor fersk gjær?:)

    • Cecilie Maske

      Hei, Elisabeth! Ja, det går helt fint! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 18.03.2025 07:07:52 handleliste stengt