Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove scones med urtesmør og ost

Grove scones med urtesmør og ost

Ingredienser

porsjoner

Scones:

  • 3,5 dl fin sammalt hvete eller grov
  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (valgfritt)
  • 3 dl lettmelk
  • 4 ss rapsolje
  • saften av 0,5 stk. sitron (valgfritt)
  • 100 g revet parmesan
  • 6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)
  • 10 skiver hvitost
  • 5 ts urtesmør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 702 kcal
Fett 35 g
Protein 30 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag deg en liten og søt sandwich av scones smaksatt med bacon, parmesan og timian. Med litt ost og urtesmør blir dette en delikat og deilig matpakke som du kan glede deg til å pakke opp. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Scones:

  • 3,5 dl fin sammalt hvete eller grov
  • 4,5 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (valgfritt)
  • 3 dl lettmelk
  • 4 ss rapsolje
  • saften av 0,5 stk. sitron (valgfritt)
  • 100 g revet parmesan
  • 6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)
  • 10 skiver hvitost
  • 5 ts urtesmør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 702 kcal
Fett 35 g
Protein 30 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

  1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
  2. Bland det tørre sammen i en bakebolle.
  3. Ha i melk, olje og sitronsaft i bollen, og rør sammen deigen.
  4. Vend inn parmesan og timian. Hvis deigen føles klissete, kan du tilsette litt mer mel.
  5. Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle deg ut og stikk ut små scones med en kopp eller form. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
  6. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12–15 minutter. Avkjøl på rist.

Lag sandwicher med sconesene og fyll dem med skiver av ost og urtesmør. 

 

Digger du scones? Da bør du se på oppskriften på grove scones. Det er sammenbakte scones laget med havregryn, og er lettvinte til frokost!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 21:51:23