Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grovt brød med tranebær og rosiner

Grovt brød med tranebær og rosiner

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 1 l lunkent vann
  • 1,5 ss tørrgjær
  • 650 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 2,5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 1 dl rosiner
  • 0,5 dl nøytral olje eller smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og søtt brød som passer fint til en god ost, til frokost eller kveldskos. Av en porsjon deig får du 2 brød som stekes i 2-liters brødformer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 1 l lunkent vann
  • 1,5 ss tørrgjær
  • 650 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 2,5 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 1 dl rosiner
  • 0,5 dl nøytral olje eller smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du ønsker, kan du også blande 1 dl hasselnøtter eller andre nøtter i deigen.

Brødet egner seg for steking i jerngryte eller vanlig brødformer. 

Skjær brødet i skiver etter steking og frys ned, så kan du ta ut så mange skiver du ønsker og varme dem i brødristeren.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Santa Alexandra

    Er det 1 liter vann? Og 625 mel og 250 sammalt? Det ble bare vann ?

    • Cecilie Maske

      Hei! Denne deigen skal være veldig bløt, og skal øses opp i formene. Nå er oppskriften gjennomgått, slik at framgangsmåten er enklere å forstå. Vi skal også teste oppskriften, for å sikre at den er riktig. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Anne Kari Harr

    Kan en bruke leirgryte i stedet for jerngryte? Skal lokket være på? :)

    • Ann-Christin Bru

      Hei Anne Kari! Det går fint. Bare husk å la leirgryten ligge lenge nok i vann først. Ha gjerne på lokk den første halvdelen av steketiden. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 21:18:16 handleliste stengt