Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gryte med kje og bønner

Gryte med kje og bønner

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g tørre limabønner (butter beans)
  • 1,5 kg grytekjøtt av kje med ben
  • 4 ss nøytral olje
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gulrot
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1055 kcal
Fett 60 g
Protein 85 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er en delikatesse det dessverre kan være vanskelig å få tak i. Men er du heldig og kommer over kje i butikken, så slå til, og lag denne nydelige, greskinspirerte gryten med tomat og store, hvite bønner. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g tørre limabønner (butter beans)
  • 1,5 kg grytekjøtt av kje med ben
  • 4 ss nøytral olje
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gulrot
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1055 kcal
Fett 60 g
Protein 85 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Bløtlegg bønnene over natten i rikelig med kaldt vann. Hell av bløtleggingsvannet, ha bønnene i en kjele og hell på kaldt vann. Kok bønnene i ca. 1 time, til de er helt møre. Hell av kokevannet.
  2. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet i omganger. Legg det over i en vid gryte etter hvert.
  3. Skrell løken og brun den raskt. Ha den over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett hvitløk, urter, gulrot i biter og hakkede tomater. Krydre med salt og pepper.
  4. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten trekke rett under kokepunktet i 2-2 ½ time, til kjøttet er helt mørt.
  5. Smak til med salt og pepper.

Server kjegryten med ris, couscous eller kokte poteter.

Du kan også bruke hermetiske bønner i gryten. Beregn da 2 bokser til 4 porsjoner.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 06:33:21