Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrot- og persillepesto

Gulrot- og persillepesto

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g mandler
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1754 kcal
Fett 174 g
Protein 28 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En artig pestovariant med gulrot. Bruk pestoen som dipp til kjeks eller grønnsaker, som topping på suppe eller som saus på pasta.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. gulrot
  • 50 g mandler
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1754 kcal
Fett 174 g
Protein 28 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

 Oppskriften gir ca 3dl.

  1. Skjær gulrot i terninger og ha den i en hurtigmikser sammen med mandler, ost, hvitløk, persille og sitronskall. Kjør til en jevn purè.
  2. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 Oppbevar pestoen i tett glass i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.

Har du gulrøtter med gress, kan du bytte ut halvparten av persillen med gulrotgress.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 15:59:57