Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 18 biter.

  • 6 stk. egg
  • 3 dl brunt sukker
  • 3 dl sukker
  • 750 g revet gulrot
  • 4 dl nøytral olje
  • 7,5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 0,5 ts salt
  • 200 g grovhakkede valnøttkjerner (kan sløyfes)

Pepperostkrem:

  • 150 g mykt smør
  • 250 g siktet melis
  • 200 g kremost med pepper
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotkake er populært, enkelt å lage og holder seg lenge i kjøleskapet. På toppen er det pepperostkrem som setter en ekstra spiss på kaken. Det holder å pynte med kremen, men vi kan love at kaken blir litt av et blikkfang på kakebordet om du lar fantasien få fritt spillerom og leker deg med spiselige blomster og blader, slik vi har gjort!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 18 biter.

  • 6 stk. egg
  • 3 dl brunt sukker
  • 3 dl sukker
  • 750 g revet gulrot
  • 4 dl nøytral olje
  • 7,5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 0,5 ts salt
  • 200 g grovhakkede valnøttkjerner (kan sløyfes)

Pepperostkrem:

  • 150 g mykt smør
  • 250 g siktet melis
  • 200 g kremost med pepper
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vi har pyntet kaken med litt revet gulrot, gresskarfrø, tusenfryd, små fioler og mynteblader. Alle blomstene er spiselige. Andre spiselige blomster som er fine å pynte med er ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia, oxalis (gjøkesyre) og agurkurt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Anita Wattum

    Hei :) kan kaken lages dagen i forveien? Kjøleskap? evt bør man ha på ostekremen dagen den skal spises?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anita! Gulrotkake kan med fordel lages 1-2 dager i forveien. Den blir bare bedre når den får satt seg litt, etter min mening 😊 Hilsen Marta, Matprat

  • Ida Karine

    Hei :) Hvor lang tid i forveien kan man pynte denne kaken når man bruker spiselige blomster?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Ida! Det varierer litt fra blomster til blomster, men de fleste vil holde seg fint et par timer dersom temperaturen er grei:) Så smør på kremen i god tid i forveien og legg på blomstrene så sent du kan;) Mvh. Anette i Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2025 03:51:19 handleliste stengt