Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Gulrotkake med ostekrem

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

  • 6 stk. egg
  • 4 dl sukker
  • 3,5 dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje
  • 500 g gulrot
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g mykt smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • 1 stk. gulrot
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8797 kcal
Fett 576 g
Protein 107 g
Karbohydrater 767 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (54)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotkake med ostekrem er både saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

  • 6 stk. egg
  • 4 dl sukker
  • 3,5 dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje
  • 500 g gulrot
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts malt kanel

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g mykt smør
  • 200 g melis

Til pynt:

  • 1 stk. gulrot
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8797 kcal
Fett 576 g
Protein 107 g
Karbohydrater 767 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
  2. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
  3. Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen. 
  4. Kle en liten langpanne, ca. 25 x 30 cm med bakepapir. Hell røren over i pannen.
  5. Sett kaken nederst i ovnen på 180 °C og stek i ca. 45 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken og sjekk om kaken er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. 
  6. Legg en rist over formen og snu kaken rundt. Løft av formen og fjerne bakepapiret. La kaken avkjøle på risten.
  7. La smøret til glasuren bli romtemperert, slik at det har samme konsistens som kremosten. Pisk kremost, smør og melis med håndmikser eller i hurtigmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens.
  8. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.
Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.
 
Vi har samlet mange gode langpannekaker på en samleside, slik at det skal være enkelt for deg å velge.
 
Gulrotkake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 17:57:34