Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotmuffins

Gulrotmuffins

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 muffins.

  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot
  • eventuelt 50 g valnøttkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4527 kcal
Fett 240 g
Protein 80 g
Karbohydrater 484 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotmuffins er nesten som små porsjonskaker med gulrotkake. Disse muffinsene er enkelt pyntet med naturell kremost og revet gulrot.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 muffins.

  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot
  • eventuelt 50 g valnøttkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4527 kcal
Fett 240 g
Protein 80 g
Karbohydrater 484 g

Slik gjør du

  1. Pisk sammen sukker og olje. Ha i et og et egg av gangen. Pisk til blandingen er lys og kremaktig.
  2. Bland alt det tørre. Sikt det tre ganger. Rør det inn i eggeblandingen.
  3. Vend gulrøtter og eventuelt nøtter forsiktig inn med en slikkepott.
  4. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Vi kan også anbefale oppskriften på gulrotkake med ostekrem. Det er en langpannekake som er ypperlig å bake når du skal ha kake til mange.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 13:22:45