Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gyoza med svinekjøtt

Gyoza med svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • ca. 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling
  • 0,5 dl vann til å lime gyoza'ene sammen

Kjøttdeigfyll:

  • 300 g nykål, sommerkål eller hvitkål
  • 0,5 ts salt
  • 300 g kjøttdeig av svin
  • 3 stk. vårløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Til steking:

  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 2 dl vann til damping

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • ca. 1 ts chiliflakes eller chiliolje, juster mengde etter ønsket styrke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Gyoza er den japanske varianten av dumplings - de både dampes og stekes! Her har vi fylt gyoza'ene med kjøttdeig av svin, kål, vårløk, ingefær og hvitløk. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • ca. 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling
  • 0,5 dl vann til å lime gyoza'ene sammen

Kjøttdeigfyll:

  • 300 g nykål, sommerkål eller hvitkål
  • 0,5 ts salt
  • 300 g kjøttdeig av svin
  • 3 stk. vårløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Til steking:

  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 2 dl vann til damping

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • ca. 1 ts chiliflakes eller chiliolje, juster mengde etter ønsket styrke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også kjøpe ferdige gyozapapir om du får tak i.

Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza

Server gyozaene med dippsausen, og vil du ha dem ekstra pyntet kan du drysse over grovhakkede cashewnøtter, sesamfrø og friske urter eller spirer. 

Gyoza med svinekjøtt

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Trøstemat og cravings

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 12.04.2025 14:56:28 handleliste stengt