Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetargyoza

Gyoza vegetar

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 20 stk gyoza

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling

Vegetarfyll:

  • 250 g aromasopp
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ts chiliflakes

Til steking:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl vann til damping
  • 1 ss sesamolje

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts chiliflakes eller chiliolje, juster mengde etter ønsket styrke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gyoza er den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Det gir en crispy og deilig skorpe! Denne varianten er vegetar, ja, faktisk helt vegansk, og er fylt med sopp og andre godsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 20 stk gyoza

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling

Vegetarfyll:

  • 250 g aromasopp
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ts chiliflakes

Til steking:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl vann til damping
  • 1 ss sesamolje

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts chiliflakes eller chiliolje, juster mengde etter ønsket styrke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza

Server gyozaene med dippsausen, og gjerne et dryss grovhakkede cashewnøtter, sesamfrø og friske urter eller spirer. 

Vegetargyoza

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 15.04.2025 09:04:18 handleliste stengt