Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hot kyllingsuppe

Hot kyllingsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte eller kokosmelk
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 50 g cashewnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 354 kcal
Fett 22 g
Protein 19 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En godt krydret kyllingsuppe med smak av kylling og karri - rask å lage, og super når du har rester av kylling fra dagen før. Dette er en suppe som faller i smak hos hele familien!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte eller kokosmelk
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 50 g cashewnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 354 kcal
Fett 22 g
Protein 19 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Skrell og del løk, hvitløk og eple i biter.
  2. Varm olje i en vid kjele og fres løk, hvitløk og eple til det er mykt og blankt. Ha i karri, gurkemeie og chilipulver og fres videre i et minutt. 
  3. Tilsett hakkede tomater og hønsebuljong og kok opp. La alt koke til løken og eplene er helt myke.
  4. Bruk stavmikser eller blender og kjør suppen helt glatt. Tilsett fløte eller kokosmelk og smak til med litt salt og pepper. 

Server suppen i dype skåler og topp med strimler av kylling, gulrot og vårløk og dryss over hakkede cashewnøtter. Vi har også drysset litt svarte sesamfrø over suppen.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 30.12.2024 18:51:54