Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hamburger med speilegg ute

Hamburger med speilegg

Ingredienser

porsjoner

Hamburger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl vann
  • 2 stk. egg

Burgertilbehør:

  • 0,5 stk. hodesalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 2 ss sprøstekt løk
  • 2 stk. hamburgerbrød
  • 1 ts tabasco
  • 1 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommerens saftigste og beste hamburger lager du enkelt selv, og aller best blir den på smak om du slenger den på grillen. Toppet med speilegg, sprø løk og noen dråper tabasco så blir det mye deilig smak som pirrer.   

Turmat for deg som vil lage noe litt mer enn pinnebrød! Turens saftigste og beste hamburger lager du enkelt selv. Topp med speilegg, sprø løk og noen dråper tabasco, så blir det et luksusmåltid på turen!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Hamburger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl vann
  • 2 stk. egg

Burgertilbehør:

  • 0,5 stk. hodesalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 2 ss sprøstekt løk
  • 2 stk. hamburgerbrød
  • 1 ts tabasco
  • 1 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Skal du ha hamburger med på tur bør du fryse dem ned og ta dem med deg i sekken i dypfryst tilstand. Burgerne tiner på veien. Frys dem ned med bakepapir mellom hver burger slik at de enkelt kan skilles fra hverandre før grilling.
Server burgerne i en «hamburgerlomme» som du enkelt lager ved å brette matpapir dobbelt.

Saftige hamburgerbrød

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 08:59:06 handleliste stengt