Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Harira

Harira

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lammebog i skiver
  • 2 stk. løk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss bladpersille
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts safran
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 stk. sitron
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 864 kcal
Fett 55 g
Protein 75 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en populær rett fra Marokko. En kraftig suppe med kjøtt, grønnsaker og krydder. Med andre ord en tykk og smaksrik suppe servert i en romslig bolle. Serveres gjerne med ris, nudler eller egg. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lammebog i skiver
  • 2 stk. løk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss bladpersille
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts safran
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 stk. sitron
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 864 kcal
Fett 55 g
Protein 75 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

1. Del kjøttet i passende porsjonsstykker, fjern bena. Finhakk løk. Stek kjøtt og løk i olivenolje til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

2. Press tomatene gjennom en sil. Ha det over kjøttet sammen med krydder, sitronsaft, stilkselleri i biter, hakket persille og koriander.

3. Hell over vann og ha i buljongterning. La det koke i 2 timer. Ha i kikertene.

4. Rist hvetemel sammen med litt vann til en kumpfri røre. Hell røren i gryten litt etter litt, mens du rører godt til du har fått en passe tykkelse på gryten. Kok opp.

5. Knekk egget i en skål og visp det godt sammen. Rør det inn i suppen. La det koke ytterligere 10 minutter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 12:34:18