Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrelapper

Havrelapper med bær og yoghurt

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ss honning
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 ss kesam mager, 1 %
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 ss smør til steking

Topping:

  • 1 ss hakkede valnøttkjerner
  • 2 ss vaniljeyoghurt
  • 100 g friske bær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Havrelapper er perfekt når du vil ha en sunn og god frokost, eller litt ekstra kos i matpakka til lunsjen eller på tur. Topp med friske bær, nøtter og vaniljeyoghurt. Smaker like godt kalde som varme!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ss honning
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 3 ss kesam mager, 1 %
  • 0,5 dl lettmelk
  • 1 ss smør til steking

Topping:

  • 1 ss hakkede valnøttkjerner
  • 2 ss vaniljeyoghurt
  • 100 g friske bær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server havrelapper med hakkede valnøttkjerner, vaniljeyoghurt og friske bær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Betty Susanna

    Umulig å steke noe med denne oppskriften…

    • Betty Susanna

      La til 1.5 dl hvetemel så ble det ganske gode lapper :)

  • Helle

    Stemmer denne oppskriften? Endte med en veldig tyntflytende røre og fikk ikke laget lappene som på bildet over.

    • Cecilie Maske

      Hei, Helle! Takk for innspill! Denne oppskriften er noen år gammel, og trenger nok å testes på nytt. Vi skal teste den så snart vi får anledning! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 13.03.2025 01:35:18 handleliste stengt