Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havremakroner

Havremakroner

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts natron eller hornsalt
  • 250 g lettkokte havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4219 kcal
Fett 187 g
Protein 74 g
Karbohydrater 528 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Havre er sunt og egner seg til så mye mer enn grøt! Disse havremakronene ser kanskje litt unnselige ut, men de er fulle av smak og akkurat passe sprø. Havremakroner passer både på fatet med småkaker til jul og som ekstra energi på skituren.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts natron eller hornsalt
  • 250 g lettkokte havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4219 kcal
Fett 187 g
Protein 74 g
Karbohydrater 528 g

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Bland inn melk, hvetemel og natron eller hornsalt. Bland inn havregryn og evt krydder.
  2. Bruk to teskjeer og plasser deigen som små topper på stekebrett med bakepapir.
  3. Stek havremakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 12-13 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

Du bør forresten prøve oppskriften vår på havrekjeks også! Nydelige kjeks som du kan spise med smør og ost.

Havremakroner

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 11:50:55