Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrescones med okserull

Havrescones med okserull

Ingredienser

1  porsjoner

Av en porsjon deig får du 6 havrescones.

  • 340 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss lettkokte havregryn

Srirachamajones

  • 6 ss majones
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Pålegg

  • 12 skiver okserull
  • 3 stk. hel sylteagurk skåret i skiver på langs
  • 125 g ferdig vasket ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3053 kcal
Fett 133 g
Protein 114 g
Karbohydrater 321 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vi har lange tradisjoner for påleggsruller i Norge og okserull er en av de mest populære, særlig mot juletider. Her serveres den på nystekte havrescones sammen med sirachamajones, som gir en fyldig og «spicy twist».

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Av en porsjon deig får du 6 havrescones.

  • 340 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss lettkokte havregryn

Srirachamajones

  • 6 ss majones
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Pålegg

  • 12 skiver okserull
  • 3 stk. hel sylteagurk skåret i skiver på langs
  • 125 g ferdig vasket ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3053 kcal
Fett 133 g
Protein 114 g
Karbohydrater 321 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. 
    Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
     
  3. Ha i rapsolje og melk. Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.  
  4. Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25x15 cm. 
  5. Bruk en kniv og skjær rektangelen i seks like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom. Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Lag srirachamajones: bland majones og sriracha.
  6. Del hver scones i to på midten. Smør på sirachamajones og legg på ruccula, okserull, sylteagurk og pecannøtter.

Utviklet i samarbeid med
Opplysningskontoret for brød og korn 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 13.12.2024 04:51:36