Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hawaiiburger

Hawaiiburger

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2,5 dl ananasjuice
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl kyllingkraft
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Bønnesalat:

  • 1 pk aspargesbønner
  • 200 g frosne erter
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk reddikspirer

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 stk. frisk ananas

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet huli-huli kylling fra Hawaii er herlige saker! Her er det marinerte kyllingkjøttet fylt i saftige hamburgerbrød, sammen med grillet ananas og en bønne- og ertesalat. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2,5 dl ananasjuice
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl kyllingkraft
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Bønnesalat:

  • 1 pk aspargesbønner
  • 200 g frosne erter
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk reddikspirer

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 stk. frisk ananas

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Sett 1/3 av marinaden til side, og legg lårfilet av kylling i resten av marinaden. Mariner kyllingen i minst 3 timer, eller over natten.
  2. Kok aspargesbønner til bønnesalat i en kjele med lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Ha i erter det siste minuttet av koketiden. Hell av kokevannet og skyll bønner og erter i iskaldt vann, da beholder de den fine grønnfargen.
  3. Bland forvellede bønner og erter med olje, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Bland inn spirer rett før servering.
  4. Grill kyllingen raskt på begge sider på direkte varme, legg den over på indirekte varme med lokk i omlag ti minutter. Pensle kyllingen mot slutten av grilltiden med sausen du satte til side før marineringen. Kyllingen kan også stekes på en stekeplate med bakepapir i stekeovnen i 12 minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Skrell ananas, og skjær i 5 mm tykke skiver. Grill ananasskivene på sterk varme i 5 minutter, snu flere ganger underveis.
  2. Varm hamburgerbrød. Skyll salat.
  3. Fyll de varme hamburgerbrødene med salatblad, marinert kylling, grillede ananasskiver og topp med bønne- og ertesalat. Server gjerne resten av sausen ved siden av. 
Ønsker du å redusere saltinnholdet i denne retten kan du velge saltredusert soyasaus.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marita Skulstad

    Hei. Bare stusser over at det står 1 dl ketchup i skiver i ingredienselisten for marinaden. Liten skriveleif kanskje 😉

    • Ann-Christin Bru

      Hei Marita! Her hadde det skjedd en liten skrivefeil, ja. Takk for at du sier i fra. Jeg har nå fjernet "i skiver" i ingredienslisten. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 10:33:57 handleliste stengt