Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hawaiiburger

Hawaiiburger

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2,5 dl ananasjuice
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl kyllingkraft
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Bønnesalat:

  • 1 pk aspargesbønner
  • 200 g frosne erter
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk reddikspirer

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 stk. frisk ananas

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet huli-huli kylling fra Hawaii er herlige saker! Her er det marinerte kyllingkjøttet fylt i saftige hamburgerbrød, sammen med grillet ananas og en bønne- og ertesalat. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2,5 dl ananasjuice
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl kyllingkraft
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Bønnesalat:

  • 1 pk aspargesbønner
  • 200 g frosne erter
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk reddikspirer

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 stk. frisk ananas

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Sett 1/3 av marinaden til side, og legg lårfilet av kylling i resten av marinaden. Mariner kyllingen i minst 3 timer, eller over natten.
  2. Kok aspargesbønner til bønnesalat i en kjele med lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Ha i erter det siste minuttet av koketiden. Hell av kokevannet og skyll bønner og erter i iskaldt vann, da beholder de den fine grønnfargen.
  3. Bland forvellede bønner og erter med olje, revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Bland inn spirer rett før servering.
  4. Grill kyllingen raskt på begge sider på direkte varme, legg den over på indirekte varme med lokk i omlag ti minutter. Pensle kyllingen mot slutten av grilltiden med sausen du satte til side før marineringen. Kyllingen kan også stekes på en stekeplate med bakepapir i stekeovnen i 12 minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Skrell ananas, og skjær i 5 mm tykke skiver. Grill ananasskivene på sterk varme i 5 minutter, snu flere ganger underveis.
  2. Varm hamburgerbrød. Skyll salat.
  3. Fyll de varme hamburgerbrødene med salatblad, marinert kylling, grillede ananasskiver og topp med bønne- og ertesalat. Server gjerne resten av sausen ved siden av. 
Ønsker du å redusere saltinnholdet i denne retten kan du velge saltredusert soyasaus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:43:53