Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget chilipølse

Hjemmelagede pølser med salvie og fennikel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1.2 kilo ferdige pølser.

  • 5 m fåretarm
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 150 g kvernet småflesk
  • 20 g salt
  • 50 g potetmel
  • 0,5 l melk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ts tørket salvie (eller 2 ss frisk hakket)
  • 1 ts grovknust fennikelfrø
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3186 kcal
Fett 220 g
Protein 225 g
Karbohydrater 73 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag dine egne pølser, så får du dem akkurat som du vil! Hjemmelagede pølser er ikke så vanskelig som det høres ut som, og det går fint an å lage farsen for hånd. Disse pølsene er krydret med salvie og fennikel, men her er det opp til deg hva de skal smake. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1.2 kilo ferdige pølser.

  • 5 m fåretarm
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 150 g kvernet småflesk
  • 20 g salt
  • 50 g potetmel
  • 0,5 l melk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ts tørket salvie (eller 2 ss frisk hakket)
  • 1 ts grovknust fennikelfrø
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3186 kcal
Fett 220 g
Protein 225 g
Karbohydrater 73 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne pølsene i hjemmelagede potetlomper, og topp dem med syltet rødløk eller en frisk salsa. Følg linken og få mer tips til tilbehør til pølsa, eller hva du kan lage til pølsefesten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2024 12:51:15