Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget gløgg

Hjemmelaget gløgg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 flaske rødvin
  • 20 stk. hel kardemomme
  • 12 stk. hel nellik
  • 4 stk. hel kanel
  • 2 stk. vaniljestang
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 400 g sukker
  • 2 dl konjakk eller annet brennevin
  • 1 dl portvin
  • 2 dl sultanrosiner
  • 2 dl hakkede mandler
  • 1 stk. appelsin i skiver (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 682 kcal
Fett 11 g
Protein 6 g
Karbohydrater 91 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gløgg og jul hører sammen! Å lage gløggen selv er enkelt, og smaken blir mange ganger bedre enn om du kjøper den. Dette er en «voksengløgg» med masse smak! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 flaske rødvin
  • 20 stk. hel kardemomme
  • 12 stk. hel nellik
  • 4 stk. hel kanel
  • 2 stk. vaniljestang
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 400 g sukker
  • 2 dl konjakk eller annet brennevin
  • 1 dl portvin
  • 2 dl sultanrosiner
  • 2 dl hakkede mandler
  • 1 stk. appelsin i skiver (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 682 kcal
Fett 11 g
Protein 6 g
Karbohydrater 91 g

Slik gjør du

  1. Ha vin, krydder og sukker i en kjele og varm opp til 70-75 °C (det skal ryke, men ikke boblekoke).
  2. La gløggen trekke på lav varme i minst 40 minutter, slik at smakene får utvikle seg.
  3. Fjern krydderet ved å sile gløggen, og tilsett konjakk og portvin.
  4. Server gløggen i kopper eller glass med mandler og rosiner ved siden av. En skive appelsin i hvert glass gir god friskhet.
Det kan være lurt å lage gløggen dagen før du skal servere den, slik at smakene får god tid til å utvikle seg. Tilsett konjakk og portvin når gløggen varmes på nytt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 20.11.2024 09:47:35