Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget Gnocchi 2.0

Hjemmelaget gnocchi

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet (melne)
  • 2 stk. eggeplomme
  • 4 ss revet parmesan
  • 150 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0 til utbaking hvetemel
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gnocchi er en form for pasta laget av potet og parmesan. De er relativt enkelt å få til, og passer utmerket som en forrett, middag, i en salat eller som tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet (melne)
  • 2 stk. eggeplomme
  • 4 ss revet parmesan
  • 150 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0 til utbaking hvetemel
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Hvis potetene er for varme klarer du ikke å jobbe med deigen, men dersom de blir kalde blir det vanskelig å jobbe med deigen. Har potetene blitt for kalde kan du enkelt varme de opp i mikroen igjen.
Hjemmelaget gnocchi
Hjemmelaget Gnocchi 2.0
Hjemmelaget Gnocchi 2.0

Hjemmelaget Gnocchi 2.0

Er deigen for løs? Tilsett litt ekstra mel.
Hjemmelaget Gnocchi 2.0
Gnocchi kan fint fryses etter at de er ferdig kokt. Da har du en rask middag til senere i uken.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

  • Anna Ådland

    Kan man forme dem litt som man vil så lenge de er i samme str? eller må de være akkurat sann

    • Cecilie Maske

      Hei, Anna! Du kan forme dem akkurat som du vil! Det finnes ikke noe gnocci-politi! ;-) Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Solveig Bekken

    Hvordan kan man lage dette glutenfritt?

    • Cecilie Maske

      Hei, Solveig! Folr å lage glutenfri gnocci må du erstatte hvetemel med glutenfritt mel. Vi har ikke testet oppskriften med glutenfritt mel her på MatPrat, men foreslår at du bytter ut med den typen mel du bruker når du baker brød. Du kan også forsøke å bruke maisenna eller potetmel. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 07:54:48 handleliste stengt