Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget iskrem med lakris og bringebær

Hjemmelaget iskrem med lakris og bringebær

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1,5 ss lakrispulver (raw)
  • 1,5 ss frysetørkede bringebær
  • 4 dl kremfløte
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 315 kcal
Fett 28 g
Protein 3 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fløyelsmyk hjemmelaget iskrem for alle som simpelten elsker lakris! Den rike smaken av lakris gjør seg ekstra godt sammen med friskhet fra den frysetørkede bringebæren. Nytelse på høyt nivå!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1,5 ss lakrispulver (raw)
  • 1,5 ss frysetørkede bringebær
  • 4 dl kremfløte
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 315 kcal
Fett 28 g
Protein 3 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.


2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
 

3. Ha i lakrispulver og frysetørkede bringebær.

Lakrispulver og frysetørkede bringebær fås kjøpt i velassorterte daglivarebutikker.

4. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig i eggedosisen. 

5. Fyll isblandingen i en passende form, vi har fylt den i en brødform (1 liter) med bakepapir. Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. 

6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server gjerne med litt ekstra lakrisgodt og friske bringebær. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 19:31:30