Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fersk pasta

Hjemmelaget pasta

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Egg, mel og litt salt er alt hva du behøver for å lage hjemmelaget pasta. Her viser vi deg hvordan du ved hjelp av en pastamaskin enkelt tryller frem tynne pastaplater, som du videre kan lage pastaplater, spagetti og tagliatelle av.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Hjemmelaget pasta 1.0

Du trenger mel, egg og salt

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e

Pastadeigen er nå klar, men den tåler godt å stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes. Husk da å ha den på benken i en halv time før du jobber med den.

Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget spagetti og tagliatelle

Pastaen er nå klar til koking, men du får aller best resultat om du lar den får tørke i noen minutter først.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 28.04.2025 06:47:25 handleliste stengt