Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sjokoladepålegg

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 700 g ferdig sjokoladepålegg.

  • 500 g hasselnøtter
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette sjokoladepålegget med hasselnøtter er skikkelig digg! Når hasselnøttene ristes utvikler smaken seg, og sammen med sjokoladen blir smaken nesten som sjokoladepålegget du kan kjøpe - bare uten masse tilsetningsstoffer. Nam!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 700 g ferdig sjokoladepålegg.

  • 500 g hasselnøtter
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Ønsker du en ekstra god smak på nøttene kan du riste de i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter, til de begynner å bli gyllenbrune. Ha de ristede nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni hardt, slik at skallet løsner, og plukk ut nøttene før du kjører dem i hurtigmikseren. 

trinn du kan merke av

Oppbevar sjokoladepålegget i glass med tett lokk i kjøleskapet. Holdbar i minst 4 uker. 

For å lage nøttesmør trenger man en kraftig hurtigmikser eller blender. Har du ikke dette vil ikke nøttene frigjøre oljene og du vil ikke få nøttesmør. Sitter du igjen med en nøttemasse som ikke har blitt til smør kan du bruke det i annen bakst, for eksempel cookies. 

Hjemmelaget sjokoladepålegg

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 08.04.2025 07:51:32 handleliste stengt