Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hoisin dipp-saus

Hoisin dipp-saus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss vann
  • 1 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 300 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hoisinsaus er en kinesisk dippsaus som passer godt til retter med storfe, kylling, and og svin. Enten som dipp til vårruller, pensle grillspyd med eller som tilbehør til crispy duck. Her har vi tatt utgangspunkt i en ferdig hoisinsaus fra butikken, og smakt den til med masse annet godt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss vann
  • 1 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 300 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen hoisinsaus, fiskesaus, ketjap manis, sesamolje, ingefær, hvitløk, chili, peanøtter, lime og vann. La dippen stå en time i kjøleskapet for at smaken skal sette seg. Smak til med litt salt og pepper, og juster om nødvendig med de andre ingrediensene til smakene er balansert slik du liker det.
 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 10:13:51