Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hønsesuppe med asparges

Hønsesuppe med asparges

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1,5 dl seterrømme eller crème fraîche
  • ca. 4 ss tomatpuré

litt finhakket persille

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne suppen smaker helt nydelig. Husk at du må koke høns for å få den gode kraften som suppen er laget av.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 0,5 bunt frisk grønn asparges
  • 1,5 dl seterrømme eller crème fraîche
  • ca. 4 ss tomatpuré

litt finhakket persille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og skjær gulrot passe store strimler.
  2. Fres løk og gulrot i smør eller stivnet hønsefett i en kjele i et par minutter. Dryss over mel og rør det inn. Spe med hønsekraft og kok opp.
  3. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, og skrell dem eventuelt forsiktig fra midten og ned med en rotskreller. Del aspargesene i passe store biter og ha dem i suppa. La suppa koke noen minutter til aspargesbitene er møre.
  4. Rør inn rømme og tomatpuré. Smak til med salt og pepper.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 10:49:19