Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hot chilipølse - footlong chili dog

Hot chilipølse - footlong chili dog

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g smal svinetarm 28/30 eller stor fåretarm 24/26 eller 26/28
  • 400 g kjøttdeig (14% fett)
  • 400 g medisterdeig (ca.23 % fett)
  • 1 kg medisterfarse (ca.20 % fett)
  • 1 ss salt
  • 2 ss grove chiliflakes
  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 pk fetaost (á 125 g)

Pesto med hasselnøtter:

  • 1 bunt frisk basilikum
  • 2 ss hasselnøtter
  • 3 båter revet hvitløk
  • ca. 1 dl nøytral olje
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g revet parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Grillet paprika:

  • 6 stk. rød paprika , eventuelt gul og/eller oransje
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er pølsa si! I USA har de en raus pølse som kalles "footlong chili dog" eller "one foot chili dog". Enten du lager den som en kjærlighetspølse for to, en delepølse blant gode venner eller du vil ha hele one foot'n for deg selv, faller den garantert i smak. Vi har nemlig toppet den spicy pølsa med grillet paprika, hasselnøttpesto, sprøstekt bacon og fetaost. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g smal svinetarm 28/30 eller stor fåretarm 24/26 eller 26/28
  • 400 g kjøttdeig (14% fett)
  • 400 g medisterdeig (ca.23 % fett)
  • 1 kg medisterfarse (ca.20 % fett)
  • 1 ss salt
  • 2 ss grove chiliflakes
  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 pk fetaost (á 125 g)

Pesto med hasselnøtter:

  • 1 bunt frisk basilikum
  • 2 ss hasselnøtter
  • 3 båter revet hvitløk
  • ca. 1 dl nøytral olje
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g revet parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Grillet paprika:

  • 6 stk. rød paprika , eventuelt gul og/eller oransje
  • 2 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder pølser 2
Trinnbilder pølser 1
I stedet for ferdigkjøpt kjøttdeig, medisterdeig og medisterfarse kan du kverne kjøttet til pølsene selv. Bruk i så fall en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin med kvern som tilleggsutstyr.
Trinnbilder pølser 3
Trinnbilder pølser 4
Trinnbilder pølser 5
Trinnbilder pølser 6
Trinnbilder pølser 7
Trinnbilder pølser 9
Trinnbilder pølser 10

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 30.04.2025 17:36:16 handleliste stengt