Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hot kyllingsuppe

Hot kyllingsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte eller kokosmelk
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 50 g cashewnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En godt krydret kyllingsuppe med smak av kylling og karri - rask å lage, og super når du har rester av kylling fra dagen før. Dette er en suppe som faller i smak hos hele familien!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte eller kokosmelk
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 50 g cashewnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen i dype skåler og topp med strimler av kylling, gulrot og vårløk og dryss over hakkede cashewnøtter. Vi har også drysset litt svarte sesamfrø over suppen.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Jonathan Malmberg

    Huskelapp til meg selv: - Husk å krydre ekstra med salt og pepper + gastromat - Litt mindre eple - Hvis det er tint kylling samme dag, stek og så legg kyllingen oppi suppen etter stavmiks og la den stå i 1t+. Da blir kyllingen veldig mør

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 05.04.2025 11:38:54 handleliste stengt