Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Amerikanske pannekaker

Hotcakes

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. egg
  • 3 dl kefir

Lønnesirup

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hotcakes er amerikanske pannekaker og blir gjerne servert med lønnesirup.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. egg
  • 3 dl kefir

Lønnesirup

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Bland mel, sukker, bakepulver og salt. Visp inn eggene og halvparten av kefirmelken til du har en en klumpfri røre. Visp inn resten av melken.
  2. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.
  3. Varm en stekepanne og stek to eller tre pannekaker om gangen. 

Server pannekakene varme med lønnesirup.

Vi kan også anbefale oppskriften på amerikanske pannekaker.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

  • Tor Moløkken

    Syntes ikke røra ble tykk nok å fløyt veldig ut. Prøvd andre rører tidligere som må "spas" ut av bollen. Luftigere og fine. Der skal man piske eggehvitene stive og vende inn. Syns det blir en del bedre

    • Oda Christensen

      Hei hei! Dette er en røre basert på syrnet melk, og er nok ikke så tykk som du ønsker. Du kan eventuelt ha i noe mer mel, men jeg vil også anbefale deg våre amerikanske pannekaker, hvor du pisker eggehvitene og vender dem inn i røren. http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/amerikanske-pannekaker/ Mvh Oda, MatPrat

  • Sharon Hunt-Edwards

    Vil aldri bruke denne oppskriften igjen. Hotcakes var så smakløse. De smakte bare mel. Spiste to og resten kastet jeg i soppelet.

    • Oda Christensen

      Så synd at de ikke falt i smak. Husk at røra må svelle i rundt femten minutter før du steker hotcakesene. Det vil si at du lar røra få hvile på kjøkkenbenken uten at du rører i røra. På den måten vil du nok få en annen smak enn mel.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB12 05.03.2025 08:00:54 handleliste stengt