Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvaltartar med asiatisk smak

Hvaltartar med asiatisk smak

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g hvalkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts honning
  • 6 stk. reddik
  • 50 g sukkererter
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 1 dl alfalfaspirer
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferskt hvalkjøtt er en delikatesse som smaker aller best i sesong i sommerhalvåret. Hvalkjøtt egner seg utmerket til tartar – finhakket, rått kjøtt med ulikt tilbehør. Vi har laget en asiatiskinspirert variant, en spennende og annerledes forrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g hvalkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts honning
  • 6 stk. reddik
  • 50 g sukkererter
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 1 dl alfalfaspirer
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server retten med litt flatbrød, rekechips eller små crostinis.

Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge. Fangst av fisk og sjøpattedyr med selektive redskaper er i tillegg en miljøvennlig måte å produsere mat på.

Bestanden av vågehval i områdene i Nordøst- og Sentral-Atlanteren der Norge driver kommersiell fangst er anslått til 107 000 dyr – stor nok til å gi grunnlag for bærekraftig høsting.

Forvaltningen av hvalfangst er basert på vitenskapelige råd, og underlagt strengt kontroll- og utøvelsesregelverk, både nasjonalt og internasjonalt. Fangsten og produksjonen av Norsk Hval er derfor pålitelig.

Hvalfangst er også viktig av hensyn til den økologiske balansen i havet, og til miljøet.

kilde: https://www.norskhval.no/

Hvaltartar med asiatisk smak

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 20:14:25 handleliste stengt