Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hveteboller med sjokoladekrem

Hveteboller med sjokoladekrem

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 boller

  • 150 g smør
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 300 g sjokolade ( se tips i fremgangsmåte)
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 4 ss honning , flytende type
  • 4 ss grovhakkede hasselnøtter ( kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hveteboller er kos – hveteboller fylt med sjokoladekrem er enda mere kos! Bruk den sjokoladen du liker best, og lag enten hvit sjokoladekrem, sjokoladekrem med melkesjokolade som på bildet eller en mørk og kraftig sjokoladekrem med 70 % sjokolade. Kos blir det uansett!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 boller

  • 150 g smør
  • 950 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 300 g sjokolade ( se tips i fremgangsmåte)
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 4 ss honning , flytende type
  • 4 ss grovhakkede hasselnøtter ( kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Velg den sjokoladen du liker best. Hvit sjokolade smaker godt sammen med norske jordbær, melkesjokolade (30-40%) er den vi har brukt på bildet og mørk sjokolade (70 %) gir en kraftig sjokoladesmak som egner seg godt om du skal servere bollene til svart kaffe.
Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37 °C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Vi har flere gode oppskrifter på boller som du bør prøve, blant annet fastelavnsboller, svenske semlor og glutenfrie boller.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 28.03.2025 06:55:21 handleliste stengt