Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hveteboller med sprø kaffetopping

Hveteboller med sprø kaffetopping

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 24 boller

Hveteboller:

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 50 g smør til fyll

Kaffetopping:

  • 3 ts pulverkaffe
  • 3 ts kokende vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 120 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7315 kcal
Fett 290 g
Protein 194 g
Karbohydrater 907 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kaffeboller, best kjent på tiktok som 'Coffee buns', er luftige hveteboller med et sprø lokk av kaffekrem og smør i kjernen... Nam! Bolletrenden er særlig populær i Malaysia og Asia under navnet Rotiboy. En ny bollefavoritt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 24 boller

Hveteboller:

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 6 dl melk
  • 50 g smør til fyll

Kaffetopping:

  • 3 ts pulverkaffe
  • 3 ts kokende vann
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 120 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7315 kcal
Fett 290 g
Protein 194 g
Karbohydrater 907 g

Slik gjør du

Vil du lage kaffeboller til fastelavens? Lag en enkel kaffekrem, ved å piske 3 dl kremfløte, 0.5 dl sukker og 2 ss espresso pulverkaffe til luftig krem, som du fyller bollene med. Mums!  

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller med sprø kaffetopping trinnbilde

Vil du heller bake trippel sjokoladebolle eller hveteboller med sprø kaneltopping? Vi har verdens beste oppskrift!

Hveteboller med sprø kaffetopping

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 09:32:26